تعریف درست از ایمپلنت :
ایمپلنت را به نوعی بازسازی و احیا کردن سلامت دندان ها میتوان ذکر کرد زیرا باید جویدن ، حرف زدن درست و زیبا بودن دندان ها را در نظر داشت و با ترمیم و بازسازی کردن دندان ها با عمل ایمپلنت هم به زیبایی فرد افزود و هم درمان محسوب شده که در موارد مختلف تجویز متفاوت بوده و افرادی که روزانه 20 نخ سیگار را میکشند نمیتوان انتظار داشت که ایمپلنت روی دندان آن ها ماندگاری داشته باشد همچنین اگر فردی بیماری پوکی استخوان و دیابت را داشته باشد این روش درمانی را نمیتواند انجام دهد زیرا اثری نداشته و موثر نیست.
بعد از کاشت دندان ایمپلنت را باید بسیار مراقبت کرد و نوعی دندان طبیعی محسوب شده با این تفاوت که دندان طبیعی پوسیده شده ولی ایمپلنت پوسیدگی نداشته ولی بیماری لثه گرفته و بعد از آن درمانش بسیار سخت تر شده.
اگر بعد از مدتی ایمپلنت دندان لق شد نشانه ی درمان بد بوده که فردی با پرداخت هزینه ی زیاد این نتیجه را کسب کند. باید قبل از اینکه اقدام به این نوع درمان کنید ابتدا پزشک خود را ارزیابی کنید و از کار وی اطلاعات کافی را داشته باشید زیرا بسیاری از دندانپزشکان عمومی که تخصص ندارند به صورت عملی و خوب آموزش زیبایی لبخند لازم را در قبال این درمان ندیده اندو باید توصیه کرد که برای انجام دادن این درمان های پرهزینه نزد دندانپزشکان متخصص رفته و کار را به دکتر عمومی نسپرد تا بتوان نتیجه ی مطلوب را بدست آورد.
دندانپزشکی را عامل گیرنده دندان گویند و در نوع ایمپلنتی که استفاده میشود باید مدنظر داشت که در نگهدارنده دندان به فک آسیبی وارد نکند .درزیر به نکاتی در رابطه با ایمپلنت آشنا کرده.
ایمپلنتی که دست دندان را نگه میدارد از نوع اوردنچر بوده که با کاشته دن ایمپلنت ها درون فک هستند و در مواقعی که ستخوان فک بیمار از بین رفته باشد و به قدری کم باشد که به راحتی نمیتواند غذا بخورد و در صحبت کردن نیز دچار مشکل بوده .
اما در کاشت دندان ایمپلنت استخوان باید به حد کافی باشد تا بتوان آن را درون استخوان جای داد و این ایمپلنت دست نگهدارنده برای فک پایین درنظر گرفته شده زیرا دست دندان فک پایین بیمار لق بوده و با مشکل روبرو بوده ولی میتوان آن را در هر دو فک بالایی و پایینی انجام داد.
اگر استخوان های فک بیمار به نوعی باشد که دندان های مصنوعی ثابت روی فکشان قرار داده نمیشوند میتوانند از این درمان استفاده کنند و اگر در زمینه ی هزینه ی پروتز های ثابت قادر به پرداخت نیستند میتوانند از ایمپلنت استفاده کنند به این خاطر که در هر فک دهان باید از 6تا8 ایمپلنت دندانی کاشته شود.
اگر بخواهید با استفاده از ایمپلنت دندان های مصنوعی را گیر کنید دو روش وجود دارد که با توجه به نحوه ی سوار کردن ایمپلنت ها داشته که برای هر روش باید 2 ایمپلنت را در نظر گرفت.
میتوانید رضایت بیمار ایمپلنت دندانپزشک را در لینک زیر مشاهده فرمایید :
http://drsojodi.com/testimonial-1
بال اتجمنت :
برای اینکه هرکدان از ایمپلنت ها را در فک با استفاده از قطعه روی آن به پروتز دندانی بست که به صورت گوی بوده و با دکمه های زیر و رو به کار گذاشته شده و با صدای کلیک به هم متصل شده و پروتز ایمپلنت دکتر دندانپزشک ثابت شده و حالت بسته شدن میتواند برعکس نیز باشد به این صورت که قسمت مادگی در ایمپلنت و قسمت نرینگی در پروتز قرار گرفته که به این عمل بال اتچمنت گفته شده.
بارانچمنت:
به میله ی فلزی باریک بار گفته شده که ایپلنتها را به هم متصل کرده تا در فک قرار بگیرند که دست دندان را با استفاده از کلیپس قرار داده شده در آن قسمت به بار متصل کرده .
قسمتهای مختلف در ایمپلنت ها:
قسمت تاج
قسمت اباتمنت
بدنه ی اصلی
بدنه ی اصلی:
در ساختار آن یک پایه ی تیتانیومی بوده که به صورت پیچ است که داخل استخوان فک با جراحی کردن کاشته شده و با برش دادن لثه و دسترسی به قسمت استخوان بوده که با استفاده از ریل هایی اتخوان را باز کرده و پایه ها را درون استخوان جا میدهند .
از دلایل عمده ای که ایمپلنت دندان گران بوده این است که دارای جنس تیتانیومی بوده که در آن هم بایداز این پایه ها ساخته شود وبا توجه به نحوه ی ساختن آن ها به گونه ای هستند که این پایه ها به صورتی هستند که استخوان های مجاور را به ساختن استخوان وادار کرده تا در اطرافش چسبندگی پایه ای را ایجاد کند و با هوشمندی باعث ساخت استخوان شده تا مانند دندان طبیعی قدرتمند شود. ه این مرحله از کار پایه گفته شده که تاثیر بسزایی را در درمان داشته.
2- اباتمنت :
به اتصال دهنده ی ایمپلنت با تاج ایمپلنت گفته شده و بعد از اینکه بدنه ی اصلی را قرار داد روی ایمپلنت گذاشته شده و برای حفظ کردن بیشتر پروتز بکار رفته که در انواع مختلفی هستند
نوع اول پیچی بوده
نوع دوم که به تنه ی اصلی چسبیده میشوند
نوع سوم اوردنچری در دست کامل دندان
این نوع اتصالات مانند دکمه هایی درون هم قرار میگیرند که با فشار جدا شده که به صورت زاویه دار یا مستقیم به تنه ی اصلی قرار بگیرند که در هر یک کاربردشان متفاوت بوده و بستگی به تشخیص دندانپزشک داشته که از کدام نوع استفاده کند.
3- قسمت تاج برای کاشت دندان ایمپلنت کلینیک دندانپزشکی :
بعد از اینکه قالبگیری لازم روی ایمپلنت انجام گرفت باید با استفاده از لابراتور ساخته شود و به صورت فرم روکش مانندی نصب شود و با توجه به سلیق ی ددندانپزشک رنگ آن انتخاب شده و یکی از وظایف اصلی دندانپزشک ساختن روکش مناسبی بوده که سطح جونده را به خوبی درست کرده تا با زیبایی همراه شود و با فرمی نیز ساخته شوند که بهداشتی باشندو باعث عفونت های لثه نشود.
نصب ایمپلنت:
برای اینکه بتوان به کاشتن دندان ایمپلنت اقدام کرد باید مدت زمانی را برای محکم شدن این پایه ی تیتانیومی در نظر گرفت تا بتواند درون استخوان جا بگیرد .در ساخت این تجهیزات با پیشرفت های زیادی همراه بوده که با تغییراتی که در فرم ایمپلنت داده میشود و موادی که در ساختنش بکار میرود و اینکه بتواند استخوان سازی را تحریک کند و به سرعت سفت شود و سریع به بدنه ی استخوان بچسبد. مدت زمان حداقل این درمان را در دو جلسه در نظر گرفته اند که باید به صورت پشت سرهم باشندتا بتوان قسمت تاج را هم نصب کرد.
ممکن است برای همه شما نیز پیش امده باشد که یک یا چند دندان خود را از دست داده اید و الان با مشکل جویدن غذا و حتی صحبت کردن دچار شده اید.در قدیم تنها راه این بود که تمام دندان کشیده شوند و به جای آن از دندان های مصنوعی استفاده می کردند . هزینه کاشت دندان در واقع همان هزینه ساخت قالب دندان مصنوعی بود. اما امروزه با پیشرفت هایی که در زمینه علم پزشکی صورت گرفته است شاهد هستیم که هر روز تکنولوژی جدیدی در علم به کار گرفته می شود . شما اگر دارای دندان های خراب و پوسیده ای هستید و راهی جز کشیدن انها ندارید جای نگرانی وجود ندارد . هر چند که هیچ چیز جای دندان های طبیعی شما را نخواهد گرفت اما شما می توانید اقدام به کاشتن دندان ایمپلنت سایت دندانپزشکی نمایید.
بله هزینه کاشت دندان در این روش به عوامل مختلفی بستگی دارد و باید توسط یک دکتر دندانپزشک معاینات لازم بروی شما انجام شود تا قیمت نهایی آن مشخص گردد.ایمپلنتامروزه با پای نهادن در عرصه دندانپزشکی توانسته تحول بزرگی را بوجود آورد و بسیاری از افراد را از مشکلات بی دندانی رها ساخته است.این نوع تکنولوژی دارای درمانی اسان بوده و معمولا عارضه ای هم در پی نخواهد داشت.
در واقع استفاده کاشت دندان ایمپلنت یک روش کامل و جایگزین شده تمامی روش های قدیمی است .هم تاج دندان و هم ریشه رد این روش جایگیزین شده و به خوبی بروی فک قرار خواهد گرفت.اما اگر بخواهیم توضیح کاملی در مورد اینکه اصلا ایمپلنتدندانی چیست بدهیم پیشنهاد می کنیم با همراه باشید تا در ادامه در این مورد بیشتر برایتان بگوییم :
این روش در واقع از یک نوع پایه فلزی از جنس تیتانیوم تشکیل شده که کاملا با سلول های بدن سازگار است.این پایه قرار است در فک فرو رود و نقش ریشه را بازی نماید. بروی پایه که از فک بیرون زده است دندانی مصنوعی شبیه یک دندان اصلی قرار خواهد گرفت. هزینه کاشت دندان به این روش با توجه به میزان مهارت و کیفیت ایملنت به کار رفته متفاوت است.بعد از اینکه پایه تیتانیومی در داخل فک فرو رفت مدت زمان سه الی چهار ماه زمان می برد تا فک با استخوان سازی مجدد جداره این پایه فلزی را در بر بگیرد و کاملا ان را احاطه نماید . بعد از اینکه به صورت کامل بخش فلزی در فک ثابت و فیکس شد حال نوبت ان است که بروی پایه بیرون مانده یک تاج شبیه یک دندان طبیعی قرار داده شود.در مورد اینکه در چه سنی می توان از ایمپلنتاستفاده کرد اینگونه می توان گفت برای خانم در 15 سالگی و برای آقایان در سن 18 سالگی این کار قابل انجام شدن است.
اما قبل از اینکه بیمار بخواهد به کاشت دندان ایمپلنت فکر کند شاید از خود بپرسد که کدام مدل ایمپلنت می تواند برای او مناسب تر باشد.به نظر میرسد اگر سری به تجهیزات دندانپزشکی بزنید و با تنوع محصولات ایمپلنت که مشاهده خواهید کرد کلا سر در گم خواهید ماند که از کدام محصول برای خود استفاده نمایید.اما می خواهیم خدمتتان عرض کنیم معمولا تمام ایملنت های موجود در بازار خوب و مناسب هستند و تنها شما باید با انتخاب یکی از کالاهای استاندارد دنبال دندانپزشک متخصص و مجرب باشید که به بهرتین شکل ممکن نسبت به جایگذاری این دندان های مصنوعی اقدام نماید.